ihmisoikeudet,  opiskelu,  tasa-arvo

Muuta ajatuksiasi

Se, että naiset ajattelevat olevansa miehiä huonompia on iso eettinen ongelma. Olemme kasvaneet ja tottuneet naista alistaviin ajatusmalleihin, ne ovat normi ja varsin usein tiedostamattomia ja vielä tiedostamattomien voimien aiheuttamiakin. (ETENE 2013, 7.)  

Haastan jokaisen sekä naisen että miehen, mutta erityisesti naisen, kirjoittamaan eteisen tai vessan peiliin tekstin ”olen arvokas juuri tällaisena kuin olen” ja lukemaan sen siitä ääneen itselle aina peiliin katsoessaan. Näin tulemme tietoisesti ajatelleeksi asiaa joka päivä ja tiedetään, että tiedostetun ajatuksen käsittely ja muuttaminen on mahdollista.  

Tästä seuraa tuplabonuksena vielä se, että mentalisaatiokykyisinä pystymme asettumaan toisen ihmisen asemaan ja kun opimme arvostamaan itseämme, opimme arvostamaan myös toisiamme. 

Aivot ovat muovautuvat. Ajatusmalleja pystyy muuttamaan toistoilla. Mutta mahdollisen uuden toimintatavan tai ajatusmallin juurruttaminen vaatii paljon aikaa, vaivaa ja energiaa. (ETENE 2013, 21). Eli ole sinnikäs. 

”Olen arvokas juuri tällaisena kuin olen.” 

LÄHDE

ETENE 2013. Aivot ja Etiikka. Mikä kannustaa toimimaan eettisesti. Valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan eettinen neuvottelukunta ETENE. Helsinki: Sosiaali- ja terveysministeriö. Viitattu 20.3.2020. https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/73771/URN%3ANBN%3Afi-fe201504227167.pdf?sequence=1&isAllowed=y  

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *