Polkuni

Olen Kristiina. Opiskellut ohjelmoijaksi, viljelijäksi, projektipäälliköksi, tuotekehittäjäksi ja joogaohjaajaksi. Seuraava tavoitteeni on valmistua yhteisöpedagogiksi 2021.

Opetus on aina ollut minusta mielekästä. Urani aloitin heti kun olin oppinut lukemaan. Opetin kolme vuotta nuoremmalle serkulleni heti kaiken oppimani ja hän erinomaisena oppilaana oivalsi kirjainten yhdistelyn taidon.

Olen opintojen ohessa ehtinyt tehdä myös töitä. Atk-suunnittelijana, erikoissuunnittelijana, projektipäällikkönä, emäntänä, toimitusjohtajana. Työkokemukseni ja koulutukseni eivät kuitenkaan antaneet minulle mahdollisuutta päästä hakemaan ja tekemään sellaisia töitä, joita olisin uudessa elämäntilanteessa halunnut tehdä, joten opiskelu vaikutti varsin houkuttelevalta ja mukavalta vaihtoehdolta.

Tietojärjestelmiä suunnitellessa pääsin myös opettamaan valmistuneiden tietojärjestelmien käyttöä. Tiedonjakajasta oppimisen edistäjäksi oli kurssi joskus viime vuosisadan loppupuolella, jossa sain ensikosketuksen valmennuspedagogiikkaan. Se opetti innostamaan oppilaitani oppimaan. Kuten myös luomaan kiinnostavia materiaaleja Excelin, Wordin ja PowerPointin opetukseen.

Aikuiskasvatustieteen perusteet opiskelin 2012 ja haaveilin jatkavani ammatilliseksi opettajaksi. Mutta elämä tuli väliin. Toisaalta nyt on hyvä, voin hyödyntää silloiset opintoni ja katsoa rauhassa mikä minusta tulee.

Tavoitteenani on päästä tekemään kaikkia voimauttavaa työtä ja jotta erityisesti naiset uskaltaisivat elää omaa elämäänsä, tuntea ja tietää rajansa ja kertoa niistä. Eikä vaatia toisiltakaan mitään vain sen takia, että niin on aina tehty. Mutta kaikki aikanaan.

Tervetuloa kanssani matkalle yhteisöpedagogiksi!