CV

Tavoitteeni on löytää työ henkilöstön ja toiminnan kehittäjänä organisaatiossa, jossa minulla on mahdollisuus tehdä arvojeni mukaista työtä ja samalla kehittyä henkilökohtaisella tasolla.

Olen projekti- ja tietotekniikkaosaaja. Tällä hetkellä opiskelen yhteisöpedagogiksi. Yhteisöpedagogina tunnistan yhteisöllisyyden ja osallisuuden merkityksen. Ja osaan ohjata yksilöitä ja ryhmiä löytämään vahvuuksiaan ja kehittämään taitojaan toimia yhdessä ja edistää vuorovaikutusta moninaisissa toimintaympäristöissä.
Osaan toimia yhteiskunnallisena vaikuttajana, kehittää omaa työtäni, työyhteisöäni, organisaatiota ja esimerkiksi toteuttaa erilaisia osallistavia kehittämisprosesseja yhteisöissä.

Minulla on paljon kokemusta työskentelystä erilaisissa projekteissa sekä projektityöntekijänä että projektin johtotehtävissä. Kokemusta on kertynyt useamman tuotannonohjausjärjestelmän suunnitteluprojekteista, projektinhallintamallin kehittämisprojektista ja projektijohtamisesta organisaatiossa, jossa oli noin 500 työntekijää. Osallistuin tietojärjestelmien kehittämiseen, käyttöönoton koulutuksiin ja ylläpitoon. Minulla on siis pitkä kokemus monitoimittajaympäristöstä ja järjestelmähankinnoista. Olen tehnyt töitä relaatiotietokantojen kanssa ja kouluttanut monenlaisten ohjelmistojen käyttöä. Koulutusmateriaalin luominen ja kouluttaminen on yksi intohimoistani. 

Viimeisin työkokemukseni toimitusjohtajana pienessä yrityksessä laajensi taloushallinnon osaamistani. Pääsin myös organisoimaan kaikenlaisia tapahtumia, joista todella innostun. Nautin onnistuneen tapahtuman aikaansaamista hymyistä ja raikuvasta ilosta.

Pidän käsillä tekemisestä ja ideoinnista. Osaan ajaa traktoria ja kurottajaa, käyttää lapiota, akkuporakonetta, ompelukonetta ja neuloa. Tiedän miten savusauna rakennetaan ja miten sitä lämmitetään.

Huolehdin osaamiseni ajantasaisuudesta ja kehitän itseäni jatkuvasti. Olen nopea ja tavoitteellinen oppija. Treenautan uuden työelämän edellyttämiä valmiuksia systemaattisesti – ja toivon tätä myös muilta. Olen aito tiimipelaaja. Toimin luontevasti erilaisten ihmisten kanssa ja ajattelen asioita kokonaisuuden kannalta.

Taitoni

Nauru. Kokeilunhalu. Auttamishalu. Asioiden yhdistely. Analyyttisyys. Esiintymistaito. Yhteistyö- ja neuvottelutaidot. Johtamistaito, esimiestaidot. Uusien toimintatapojen löytäminen. Organisointitaidot.  Ihmisten arviointitaito. Kuuntelutaito. Ohjaus-, opetus- ja valmennustaidot. Projektien hallintataito. Tietotekniset taidot, some, digi. Kielitaito ja kulttuurien tuntemus. Kyseenalaistamistaito. Ongelmien ratkaisutaidot. Suunnittelutaidot.

Arvoni

Riippumattomuus. Eettisyys. Hyvinvointi. Itseni toteuttaminen. Ongelman ratkaisu, muutos. Joustavuus. Luovuus. Rakkaus. Rauha. Rehellisyys. Oikeudenmukaisuus. Seikkailu. Terveys. Kauneus.

Työkokemus

2021 Kehittävä harjoittelu, Naistenkartano ry

Kehittämistehtävänäni loin Naistenkartanon Salin, kahvilatoimintaa NOVAT-naisille.

2021 Harjoittelija, Sopimusvuori ry, Kaarisillan maahanmuuttajien toiminta

2020 Ohjaajaharjoittelija, Turun aikuissosiaalityö, Kelkka toiminta

2013 – 2017 Toimitusjohtaja, Kojonkulman Hake oy

2006 – 2010 Erikoissuunnittelija, Elintarviketurvallisuusvirasto, Tietohallinto

Osallistuin tietojärjestelmien kehittämiseen, käyttöönoton koulutuksiin ja ylläpitoon. Toimin projektipäällikkönä projektinhallintamallin kehittämisprojektissa. Tehtävänäni oli myös järjestää Excelin, Wordin ja PowerPointin kursseja henkilöstölle.

1999 – 2006 Atk-suunnittelija, MMM:n tietopalvelukeskus, Tietohallinto

Tein töitä elintarvikehallinnon tietojärjestelmien kanssa ja olin mukana myös hallinnon yhteisten tietojärjestelmäosien kehittämisessä ja kilpailutuksissa.

1998 – 1999 Atk-suunnittelija, MMM:n tietopalvelukeskus, Tietohallinto

1998 – 2017 Maatilan emäntänä ensin sikatilalla myöhemmin heinänviljelytilalla

Toimenkuva oli laaja. Siivooja, kokki, saunamestari, paalaimen kuljettaja, kurottajakuski, rakennuttaja, laatoittaja, sisustussuunnittelija…

1995 – 1998 Atk-suunnittelija, Kasvintuotannon tarkastuskeskus, Siementarkastusosasto

Aloitin työni järjestämällä uuden tuotantojärjestelmän varmistukset. Ensimmäisiin tehtäviin kuului myös palvelimen ja sisäverkon pystytys ja kaikkien teknisten laitteiden (puhelinkeskuksesta, kopiokoneeseen) käytön tuki. Tein ensimmäisen version luomujärjestelmästä itse ja seuraavan suunnitteluprojektissa olin projektipäällikkönä.

1994 Maatalousharjoittelija, Helsingin yliopiston Suitian opetus- ja tutkimustila

1994 Atk-suunnittelija, Kasvintuotannon tarkastuskeskus, Siementarkastusosasto

1992 Maatilaharjoittelu Kauneela-Tuomolan tilalla

1991 – 1992 Englannin ja ruotsin kielen opettaja, Loimaan maatalousoppilaitos

Koulutus

2019- Yhteisöpedagogi, Turun Humanistinen ammattikorkeakoulu

2018 Hatha yoga TTC (200 h), Bindusar Yoga, Budapest, Unkari

2014 Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto, Rastor

2012 Aikuiskasvatustieteen perusopinnot (60 op), Turun yliopisto

2007 PM Master, projektipäällikön valmennusohjelma, Projekti-instituutti

1994 Windows ohjelmoinnin jatkolinja, Forssan ammatillinen aikuiskoulutuskeskus

1993 Maa- ja metsätieteellinen tiedekunta, Helsingin yliopisto

1992 Viljelijän ammattitutkinto, Loimaan maatalousoppilaitos

1991 Ohjelmoija, Raision ammatillinen aikuiskoulutuskeskus

1987 Yo-tutkinto, Loimaan lukio

1986 Graduate of Genoa Area High School, Genoa, Ohio, USA

Lyhyet työtä tukevat kurssit

2015 Villiyrttien poimijakortti

2010 Avoin yrittäjävalmennus

2008 Projektijohtamisen valmennus

2008 Tietoarkkitehtuuri

2006 Java-järjestelmän projektipäällikkövalmennus

1999 Tiedonjakajasta oppimisen edistäjäksi

1998 Oracle Discoverer-hallinta

1998 Oracle Designer Relaatiokannan suunnittelussa

Kielitaito

Englanti, erinomainen

Ruotsi, välttävä

Ranska, perustiedot

Luottamustehtävät

2011 – 2017 Hallituksen jäsen, Kojonkulman Martat ry

2013 – 2016 Puheenjohtaja, Kojonkulman kyläyhdistys ry

1997 – 2004 Teknisen lautakunnan jäsen, Loimaan kaupunki

2004 – 2008 Opetuslautakunnan jäsen, Loimaan kaupunki

Henkilökohtaista tietoa

Vapaa-aikana luen, opiskelen, kirjoitan, valokuvaan, tanssin, joogaan ja pyöräilen. Hoidan viherkasveja ja puutarhaa. Kuuntelen myös paljon äänikirjoja. Rakastan tehdä kaikenlaista käsilläni, joskus innostun maalaamaan huonekaluja tai sisustamaan ja vähintään yhdet sukat on aina tekeillä. Kesällä tykkään rakennella kimppuja luonnonkasveista. Matkustaminen on harrastuksista parhain, tosin se on nyt ollut pakotetulla tauolla.

Olen kahden aikuisen pojan äiti. Ystävät ja hengenheimolaiset löytyvät perheestä, opiskelu- ja työkavereista ja harrastusten parista.