Photo by Kristiina Joenpolvi
meditaatio,  oikeudenmukaisuus

Oletatko kaiken olevan sinua vastaan?

Ole varovainen olettaessasi toisilla ihmisillä olevan tiettyjä aikomuksia. Etuaivokuoren mielenteoriaverkostot esittävät rutiininomaisesti oletuksia toisten ihmisten aikomuksista, mutta ne ovat usein väärässä. Useimmiten näyttelet vain sivuosaa muiden ihmisten draamoissa. Juuri sinä et ole heidän kohteenaan.

Kuvittele, että rentoudut joella kanootissa, kun yhtäkkiä kanootti keikahtaa kumoon. Nouset pintaan pärskien ja näet kaksi snorklaavaa teiniä, jotka ovat kaataneet kanoottisi. Miltä sinusta tuntuu?

Seuraavaksi kuvittele, että kaikki on samoin – kanootti yllättävä kippaus jokeen – paitsi, että tällä kertaa kun tulet pintaan pärskien näet, että suuri puunrunko on ajelehtinut virtaa alas ja osunut kanoottiisi. Miltä sinusta nyt tuntuu?

Useimmista ihmisistä jälkimmäinen hahmotelma ei tunnu yhtä pahalta. Ensimmäinen nuoli on iskenyt kohteeseensa, mutta ei ole tarvetta toisille nuolille loukkaantumisen tai vihan muodossa.

Monet ihmiset ovat kuin virrassa ajelehtiva tukkeja. Kannattaa pysyä poissa heidän tieltään, jos voit – tai vaimentaa törmäyksen vaikutusta – mutta he eivät tähtää sinuun. Ota myös huomioon ne monet asiat ylävirralla, jotka ovat saaneet heidät tekemään niin kuin he tekevät.

Harjoittele myötätuntoa kymmenen tuhannen asian kanssa.

LÄHDE

Hanson, Rick & Mendius, Richard 2016. Buddhan aivot. Viisas elämä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *