ihmisoikeudet,  opiskelu

Moninaisuus ja erityisyys

Sosiaalisen kestävyyden suuria haasteita on ihmisten erilaisuus, vaikka se tietenkin on myös rikkaus, sillä olisipa tylsää päivästä päivään kohdata vain kloonejaan. Erityisyys ja moninaisuus ovat silti suuria haasteita palvelujen tasapuolisen tarjoamisen kannalta. Kun kielitaito puuttuu tai kävely ei suju päivittäisten asioiden hoitaminen ei olekaan ihan itsestäänselvyys, mutta onneksi Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa ihmisen identiteettiin läheisesti kuuluvia eroja vaalitaan turvallisessa ja myönteisessä ilmapiirissä (Esok 2020) tai siihen ainakin pyritään. 

Palveluja pyritään tarjoamaan niin, että ne olisivat kaikkien saavutettavissa, erityisyyksistä huolimatta. Erilaisten ihmisten muodostamia yhteisöjä kannustetaan myös toimimaan vuoropuhelussa yhteiseksi parhaaksi (Esok 2020), mikä näkyy ja kuuluu varsin ilahduttavasti esimerkiksi järjestöjen toiminnassa ja kanssaopiskelijoiden puheissa. 

LÄHDE

Esok 2020. Esteetöntä opiskelua. Käsitteet ja sanasto. Viitattu 18.3.2020. http://www.esok.fi/stivisuositus/termit/kasitteet-ja-sanasto#mon 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *