ihmisoikeudet,  opiskelu,  tasa-arvo

Miesten tasa-arvo

Moninaisessa maailmassa toiseutetaan niinkin kummallisin perustein, kuin sukupuolen perusteella. Tällä hetkellä tasa-arvo on miesten tasa-arvoa, sillä se on miesten määrittelemää. Siksi kun lähdin hakemaan tietoa tasa-arvosta, päädyin tietenkin katsomaan videon, jossa puhujana oli mies, sillä onhan se nyt uskottavampaa, kun mies vaatii tasa-arvoa. Vai onko?

No joka tapauksessa mielenkiintoinen puhuja löytyi: Jimmy Carter. 

Carterin (2015) mukaan naisten tasa-arvon puute johtuu ainakin siitä, että miehet tulkitsevat pyhiä kirjoituksia tarkoituksellisesti niin, että naiset ovat alisteisia mieheen nähden. Hän mainitsee väkivallan, silpomisen, kunniamurhat, orjuuden eli ihmiskaupan ja lopuksi sen että miehet eivät oikeasti välitä. On helpompaa nauttia totutuista oikeuksista. (Carter 2015.) 

Maailmassa on Carterin (2015) mukaan 30 miljoonaa ihmistä, jotka elävät orjuudessa. 800000 Ihmistä myydään joka vuosi orjuuteen ja heistä 80 % on naisia (Junttila 2006, Carter 2015).  

LÄHTEET

Carter, Jimmy 2015. Ted talk: Why I believe the mistreatment of the women is the number one human rights abuse. Viitattu 19.3.2020. https://www.ted.com/talks/jimmy_carter_why_i_believe_the_mistreatment_of_women_is_the_number_one_human_rights_abuse#t-984124 

Junttila, Kirsi 2006. Ihmiskaupan uhrit. Viitattu 19.3.2020. https://www.maailma.net/uutiset/ihmiskaupan-uhrit  

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *