ihmisoikeudet,  opiskelu,  tasa-arvo

Paras ihmisoikeusteko

Katson, että ihmisoikeuksien kunnioitus lähtee ihmisten yhdenvertaisesta ja tasa-arvoisesta kohtelusta. Kun yhdenvertainen kohtelu on normi, ilman erityistodistelua tai ilman, että sitä pitää vaatia, ihminen kokee tulevansa hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on. Kannattaa siis kehittää utelias hyväksyvä asenne. 

Nuorten ja lasten kanssa esimerkillinen toiminta korostuu, sillä lapsethan tunnetusti oppivat esimerkin avulla. Eli kasvattajan paras ihmisoikeusteko on toimia itse esimerkkinä ja pyrkiä aktiivisesti edistämään yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä (Ihmisoikeudet.net 2020). Ihmisoikeusteot ovat lisäksi varsin hedelmällinen opetuksen kohde ja työväline sillä ne ruokkivat itseään tai lisääntyvät ketjureaktiona. Toisaalta ihmisten kunnioittava kohtaaminen missä tahansa tilanteessa ei ole huono idea, sillä kuten tiedämme ”niin kaivo vastaa, kun sinne huudetaan”. 

LÄHDE

Ihmisoikeudet.net 2020. Ihmisoikeudet elämäntavaksi. Viitattu 18.3.2020. https://ihmisoikeudet.net/ihmisoikeuskasvatus/ihmisoikeudet-opetuksessa/. Ihmisoikeudet.net -sivusto perustettiin vuonna 2003 Amnestyn Suomen osaston, Ihmisoikeusliiton, Suomen YK-liiton ja Maailma.netin yhteistyöhankkeena 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *